Ученик от Русе бе отличен за доблестна постъпка, съобщиха от полицията.Поводът за

...
</TD
>Ученик от Русе бе отличен за доблестна постъпка, съобщиха от полицията.Поводът за
Коментари Харесай

Момченце от Русе намери пари и с помощта на полицията ги върна на собственика им

Ученик от Русе бе отличен за доблестна постъпка, оповестиха от полицията.

Поводът за оценката е открита от детето сума, която посредством полицията към този момент е върната на притежателя ѝ. Случката е от преди три дни, когато вечерта, по време на публично събитие в центъра на града Теодор намира сумата от 100 лв., прикрепени към картонче.

После, дружно с майка си потърсили чиновник на полицията, за да предадат откритото. За шанс, по същото време на мястото бил началникът на Първо районно управление (на МВР) основен инспектор Пламен Първанов, на който те предали откритите пари.

Картончето се оказало карта от хотел на морето, само че без името на притежателя. Служителите на Първо районно управление (на МВР) подхванали нужното за изясняване на обстановката и определяне на притежателя. Станало ясно, че притежателят картата и парите е русенец и сумата му е предадена.

По време на визитата си през днешния ден в Първо районно управление (на МВР) Теодор и майка му получиха поздравления от чиновниците на реда, които изказваха откровено удивление и признателност за доблестната постъпка и подчертаха, че тя е достоен пример за подражание от дребни и огромни.

Благодарност и поздравление младежът получи персонално и от притежателя на изгубената сума. Служителите на реда са информирали ръководството и педагогическия персонал на ОУ " Братя Миладинови “ в Русе, чийто ученик е Теодор Симеонов и са изказали признателност и към тях за доблестната му постъпка.
Източник: ruse24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР